preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Primorski Dolac"

Login
Vremenska prognoza
Gdje smo...

Djeca na Internetu

Pitaj ne skitaj

CISOK

Raspored informacija

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 5. 2018.

Ukupno: 28253
Ovaj mjesec: 139
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pravila ponašanja u virtualnim učionicama i drugim uspostavljenim oblicima komunikacije tijekom izvođenja nastave na daljinu
Autor: Mario Šego, 18. 3. 2020.

U ovom izazovnom vremenu koje je pred nama od ključne je važnosti suradnja razrednika, predmetnih nastavnika, stručnih suradnika, ravnatelja s jedne strane te vas učenika s druge strane. Kako bismo što jednostavnije odradili zadatke koji su pred nama, potrebno je usuglasiti pravila kojih ćemo se obostrano pridržavati. Molimo vas da ih pažljivo pročitate.

U virtualnoj učionici vrijede pravila koja inače vrijede u stvarnoj učionici. Molimo vas da vodite brigu o svom ponašanju unutar virtualnih učionica. Nepridržavanje propisanih pravila za posljedicu će imati postupanje u skladu s Pravilnikom o kriterijima za izricanje pedagoških mjera. Vjerujemo kako ćete pravila ponašanja u virtualnoj učionici poštivati te da neće biti potrebe za primjenom istih.


1. ŠKOLSKE OBAVEZE

 • Redovito pratite obavijesti i upute koje šalju razrednici i učitelji u virtualnim učionicama ili drugim oblicima komunikacije.
 • Redovito izvršavajte svoje obveze, aktivnosti i zadatke koje vam učitelji šalju.

Poštujte postavljene rokove!

 • Budite aktivni od ponedjeljka do petka.
  Svaka neaktivnost učenika koja traje duže od 24 sata vodi se kao izostanak s nastave te ga je potrebno opravdati.

2. KOMUNIKACIJA

 • Unutar virtualne učionice objavljujte isključivo samo one sadržaje koji su vezani uz nastavu i koje od vas traže učitelji.
 • Ne pokrećite međusobnu komunikaciju (dopisivanje) unutar virtualne učionice, osim ako vas na to nisu uputili učitelji ili imate nejasnoća vezanih uz nastavu.
 • Učiteljima i drugim učenicima potrebno je obraćati se pristojno i s poštovanjem. Strogo je zabranjen bilo kakav oblik verbalnog nasilja unutar virtualne učionice.

Svi neprimjereni sadržaji, vrijeđanje i nasilje su najstrože zabranjeni te će zbog toga učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.

 • Čavrljanje (chat) služi isključivo za osobnu komunikaciju između učitelja i učenika! Učenik se uvijek može javiti na ovaj način, ako ima problem ili nejasnoću u gradivu, zadatku ili korištenju virtualne učionice. Čavrljanje (chat) između učenika u virtualnoj učionici se ne preporuča, a ako postoji, ne smije sadržavati neprimjerene sadržaje, vrijeđanje i nasilje jer će u tom slučaju učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.
 • Strogo je zabranjeno preuzimanje i krađa tuđih sadržaja koji će se objavljivati u virtualnim učionicama (npr. domaćih zadaća). Svi materijali (npr. domaće zadaće) koje objavljujete trebaju biti isključivo rezultat vašeg rada, a ne prepisani i preuzeti s Interneta.
 • U pisanju komentara i odgovora izbjegavajte korištenje emoji-a (tzv. smajlića), izbjegavajte korištenje skraćenica (LOL, THX i sl.) te izbjegavajte korištenje velikih tiskanih slova. Trudite se pisati u skladu s pravilima gramatike hrvatskog jezika.

Ne zaboravite: komunikacija unutar virtualne učionice je službena komunikacija te su sve objave javne!

 

Za sve nejasnoće i probleme koji vas muče možete se obratiti razredniku, predmetnom nastavniku ili stručnom suradniku privatnom porukom u sustavu učenja na daljinu koji će pravovremeno odgovoriti na sve vaše upite.

U nadi da će sve ovo brzo završiti, svi djelatnici Osnovne škole Primorski Dolac žele vam uspješan rad tijekom učenja na daljinu!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju