preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Primorski Dolac"

Login
Vremenska prognoza
Gdje smo...

Djeca na Internetu

Pitaj ne skitaj

CISOK

Raspored informacija

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 5. 2018.

Ukupno: 28253
Ovaj mjesec: 139
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ODMORITE OČI, POSLUŠAJTE PRIČU!
Autor: Mario Šego, 30. 3. 2020.

Na youtube kanalu KRIES za djecu i odrasle možete pronaći priče i bajke za djecu i odrasle.

Najprije poslušajte  „O youtube kanalu KRIES“ , a zatim upišite naslov priče izajedno s djecom poslušajte priču „Divovska sjena“ Suzan Perow iz ciklusa „Iscjeljujuće priče 2“.

Na kanalu možete pronaći i druge priče i bajke.

https://www.youtube.com/channel/UC4mYCA7rNbhz0DWZ48HWCQw


„KReatIvno-Edukativni Studio, ili skraćeno KRIES, nastao je iz ljubavi prema pričanju priča i bajki, kako se to nekoć uobičavalo činiti uz vatru ognjišta ili obredni plamen kriesa (krijesa, kolede, svitnjaka) tijekom posebnih blagdana u godini. Uz vatru kriesa slavila se (i još uvijek se slavi) pjesma, priča, zajedništvo i dobrota- ljekovita Svjetlost i Toplina.

Umjetnost pripovijedanja, pričanja, (raz)govora i njihova ljekovita moć danas su nepravedno zanemareni, kako u odgoju i obrazovanju, tako i u ostalim segmentima života djeteta i odraslog člana zajednice. Svakodnevni život danas je obogaćen raznim plodovima digitalne ere, ali itekako i dalje vapi za toplinom Žive Riječi koja daje smisao životu i postojanju.

KRIES potiče i promovira pripovijedanje, razvoj komunikacijskih vještina, dramski odgoj, forum teatar, kao i ostale oblike umjetničkog stvaralaštva, i (re)kreativnosti, ne samo kao kvalitetne metode odgoja i obrazovanja, već i kao putove stvaranja uspješnih, inovativnih, socijaliziranih, moralno usmjerenih i emocionalno zrelih pojedinaca koji čine zdravo i sretno društvo.“

                                              Kries- kreativno-edukativni studio

 

Ovaj pripovjedni youtube kanal je otvoren 20. ožujka na Svjetski dan pripovjedanja.

Opustite se uz svoju djecu i uživajte u pričama. Nakon priča poslušajte svoju djecu kako se osjećaju, što s vama žele podijeliti. Potaknite ih da svoje doživljaje nacrtaju ili naslikaju ako žele.

A vi? Što biste vi napravili? S kime biste i kako doživljaje i osjećaje podijelili?

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju