preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Primorski Dolac"

Login
Vremenska prognoza
Gdje smo...

Djeca na Internetu

Pitaj ne skitaj

CISOK

Raspored informacija

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 5. 2018.

Ukupno: 28253
Ovaj mjesec: 139
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OD 1. – 4. RAZREDA
Autor: Mario Šego, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

kao što ste već mogli čuti, priprema se prva faza otvaranja Osnovnih škola za dio učenika razredne nastave i to od ponedjeljka 11. svibnja 2020. Škola neće biti otvorena za sve učenike te će se u idućem periodu nastava organizirati po mješovitom modelu. To znači da će najveći dio učenika i dalje pratiti Školu na Trećem i imati nastavu kao i do sada, u obliku nastave na daljinu, dok će dio učenika čiji roditelji ne mogu osigurati da djeca ostanu kod kuće i to isključivo zbog obavljanja posla,  dolaziti u školu. Međutim, ti učenici će pohađati nastavu po mješovitom modelu jer će i dalje dio nastavnih predmeta (Engleski jezik, Glazbena kultura, Vjeronauk i Talijanski jezik) imati u nastavi na daljinu.


Izdvajamo neke od najvažnijih smjernica koje je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja (https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/ ) na temelju Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf ):

  • Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.
  • Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potiče se nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.
  • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka neće moći poštovati.
  • Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
  • Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete 1. razreda iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik koja živi u istom kućanstvu s djetetom i ne spada u rizičnu skupinu.
  • Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Ovo su samo najvažnije smjernice potrebne za početak rada. Nažalost mi kao škola jednostavno ne možemo osigurati sve one uvjete koji su navedeni u Preporukama, ali ćemo dati sve od sebe da škola za Vaše dijete bude sigurno mjesto.                                                                        

Izjava roditelja se nalazi u prilogu ove obavijesti.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na dva načina:


- Osobno donijeti ispisanu i potpisanu izjavu u školu u vremenu od 8.00 do 12.00 sati
- Ispisati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail ured@os-primorski-dolac.skole.hr  najkasnije u srijedu 06.05. 2020.g. do 12 sati.
Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrat će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

Ravnateljica

Mila MiškovićPriloženi dokumenti:
IZJAVA_RODITELJA_-_POHA_ANJE_NASTAVE.pdf (414.71 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju